Category Archives: Jan

Gevochten tot het einde…

Na een lange strijd tegen de longkanker met een kort ziektebed, is op 10 november 2015 om 11:35 op veel te jonge leeftijd (70jaar) een eind gekomen aan het leven van Jan Bijlholt.

Op 17 november 2015 hebben we stil gestaan bij zijn leven en met bekenden en familie afscheid genomen.

Weer leren praten…

Al nu weer geruime tijd zelfstandig eten en drinken. Geen ziekenhuis voedsel meer, al was dat ook wel gezond 🙂

Nee, nu weer lekker genieten en vollop bezig met oefeningen om te leren praten. Dat valt nog niet mee, maar de aanhouder wint!!

Vanaf deze plek, iedereen nog van harte bedankt voor het meeleven en bedankt voor de steun en alle leuke kaartjes.

Thuis:1week+1dag

Zaterdag – Nu reeds 1 week en 1 dag al weer thuis. Vorige week vrijdag een grote verrassing dat het ziekenhuisbezoek er na 4 weken op zou zitten.

Nog wel elke dag  op en neer naar het ziekenhuis om het verband te verschonen maar dat is nog te overzien. Elke dag komt Thuiszorg langs voor controle.

Eten gaat nog wel via de voedselsonde omdat de keel nog niet geheel hersteld is om te  eten. Nog even afzien, maar herstel is bezig!

Aftellen

Donderdag – Het aftellen van de dagen in het ziekenhuis kan beginnen. Vandaag overleg geweest met het ziekenhuis en de voorbereidingen worden getroffen om deze lopende patient thuis verder te laten revalideren.

Goed nieuws dus!!

Zelfstandiger

Woensdag – Weinig nieuws te vertellen. Herstel is wel zodanig goed dat de zusters besloten hebben dat Pa zelf zijn voeding kan regelen. Nog wel even via de neussonde met spuit elke 2 uur . Ook verzorgt hij al zelfstandig de opening waardoor hij nu ademt. Met zalfje insmeren en nevelen met sproeiertje. Echt een lopende patient dus. Herstel gaat langzaam maar gaat zeker de goede kant op.